Advent első vasárnap délutánjára  szerveztük az adventi  koszorúnk szentelését és az adventi gyertyagyújtással egybekötött várakozást Jézus megszületésének ünnepére. A rendezvényen résztvevőket a XVII. Kerületi Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat és a Rákosvölgye Népi Kulturális Hagyományőrző Egyesület  elnöke Papné Polereczki Rozália köszöntötte.

A programot  a rákoskeresztúri tótok templomában  a Szent Kereszt Felmagasztalása templomban tartottuk.  Balik Béla atya szlovák nyelven  emlékezett meg az advent jelentőségéről  és Jézus születéséről, majd megszentelte az adventi koszorút és a múlt évben állított tótkereszt csokrát.  A műsor  Galda Levente és a Pilisszentkeresztért Kulturális Egyesület gyönyörű szép előadásával  kezdődött Erdélyi-Molnár Klára kíséretével.  Második fellépő a Keresztúr Szlovák Asszonykórus volt. Akik Volter Domonkos művészeti vezető által összeállított és betanított szlovák nyelvű egyházi énekeket énekeltek .A csokor érdekessége a Tranoscius által irt első ének volt,  ami ó-cseh nyelven íródott hálaadóének.  A Fialka gyermekcsoport zárta  az  előadást  Jézus  születésének örömére bemutatott kis műsorral.  Végül a program befejezéseként megérkezett Szent Miklós és meglepte a vendégeket, ajándékokat adott kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

Minden vendégnek köszönettel tartozunk, hogy eljött és megtekintette az adventi programot. Továbbá megköszönjük Horváth Tamás XVII. kerület polgármesterének, hogy jelenlétével megtisztelte rendezvényünket.

Mindenkinek kellemes  karácsonyi ünnepeket és boldog, békés új esztendőt kívánunk szeretettel 2024-re !

A decemberi Adventi várakozás rendezvényről szól a riportfilm, ami a Rákosmente Krónikában volt leadva 2023. december 4-én.